Tuesday, September 15, 2015

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ζητά εξηγήσεις από την Ουγγαρία για τα μέτρα που λαμβάνει για τους μετανάστες

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σχετικά με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζει η χώρα του για να σταματήσει την εισροή μεταναστών.

"Θα γράψω σήμερα στον πρωθυπουργό (της Ουγγαρίας) για να του ζητήσω το τελικό κείμενο των νόμων που εγκρίθηκαν" για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν η νομοθεσία αυτή είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

Ο Γιάγκλαντ δήλωσε "ανήσυχος" από τις μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στη Βουδαπέστη να κηρύττει τη χώρα σε "κατάσταση κρίσης" λόγω της μαζικής μετανάστευσης.

"Θα ζητήσω διαβεβαιώσεις ότι, αν κηρυχθεί κατάσταση κρίσης, η Ουγγαρία θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ευρωπαϊκή Συμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα", πρόσθεσε.

Με βάση το άρθρο 15 της Σύμβασης αυτής, μια χώρα μπορεί να παραβλέψει ορισμένα από τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από τη Σύμβαση αλλά θα πρέπει να ενημερώσει για αυτό τον γενικό γραμματέα, υπενθύμισε ο Γιάγκλαντ.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετέχουν 47 χώρες, μεταξύ των οποίων οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ αλλά επίσης η Τουρκία και η Ρωσία.

  imerisia.gr
15/9/15
--
-

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin